ضایعات پلاستیک

مشاوره
خرید و فروش
استعلام قیمت
انواع ضایعات مواد پلاستیک

ضایعات مواد پلاستیک

بیشتر از هر موقع دیگر، باید پلاستیک ها را بازیافت کرد.

پلاستیک‌‌ها به‌عنوان مواد مصنوعی یا نیمه مصنوعی که از فرآیند پلیمرازیسیون به دست می‌آیند و گستره وسیعی از مواد پلیمری را تشکیل می‌دهند، یک خانواده قابل‌توجه از مواد هستند که اخیراً به دلیل گستردگی حضور آن‌ها در اقتصاد جهانی، پایین بودن نرخ بازیابی مواد و اثرات زیست‌محیطی مرتبط با روش‌های دفع فعلی موردتوجه واقع‌شده‌اند.

یکی از راه های کاهش هزینه ها استفاده از ضایعات مواد پلاستیک ( مواد پلاستیک ضایعاتی آسیاب شده یا گرانول) برای محصولاتی که منع اسفاده از مواد دست دوم ندارند،می باشد.

مواد پلاستیک احسان خریدار ضایعات پلاستیک انواع صنایع می باشد.

مواد پلاستیک احسان با بیش از چهل سابقه در صنعت مواد پلاستیک ایران، در زمینه خرید و فروش انواع ضایعات پلاستیک فعالیت دارد.

مشاوره و خرید

مطالب آموزنده

به زودی مطالب آموزشی در رابطه با ضایعات مواد پلاستیک و روش های فرآوری آن در اختیار شما قرار می دهیم.
از ضایعات پلاستیک تا تولید محصول

ضایعات پلاستیکی

یکی از بهترین مواد برای بازیابی به چرخه تولید محصولات

رشد سریع تولید و استفاده از پلاستیک‌ها تا حد زیادی به دلیل خاصیت منحصربه‌فرد این مواد است. پلاستیک‌ها از نسبت مقاومت به وزن بالایی برخوردار هستند، می‌توانند به‌راحتی در انواع مختلفی از فرم‌ها شکل بگیرند، در برابر مایعات غیرقابل نفوذ و در برابر تخریب فیزیکی و شیمیایی بسیار مقاوم هستند، به عبارتی عایق خوب گرما و جریان الکتریکی به‌حساب می‌آیند. این خاصیت‌هایی است که در بسیاری از کاربردها باعث جایگزینی پلاستیک به‌جای مواد سنتی (به‌عنوان‌مثال بتن، شیشه، فلزات، چوب، الیاف طبیعی و کاغذ) شده است.
ضایعات پلاستیکی به‌عنوان کیسه‌های پلاستیکی، ظروف غذا، ظروف بسته‌بندی، لوله، میله، بشقاب، ورق، رزین و… شناخته می‌شود.

بازیافت ضایعات پلاستیک

پلاستیک‌ با وجود اینکه ماده مهمی برای اقتصاد ما به‌حساب می‌آید و مزایای متعددی برای زندگی مدرن دارد، اما زباله‌ها و ضایعات تولیدی آن به‌سرعت در حال تبدیل‌شدن به یک مشکل گسترده هستند، چراکه هزاران سال طول می‌کشد تا ضایعات پلاستیکی تجزیه بیولوژیکی شوند. گذشته از این، این مواد مکان زیادی را در محل‌های دفن زباله اشغال کرده و محیط طبیعی را آلوده می‌کنند و تأثیر بسزایی در اقیانوس‌های ما دارند، بنابراین با شناسایی این ضایعات می‌توانید موارد قابل بازیافت، کم‌خطر، خطرناک و… را شناسایی کنید و جهت بازیابی مجدد آن‌ها را جمع‌آوری کنید و بفروشید و به‌این‌ترتیب عواقب ناشی از وجود ضایعات پلاستیکی در محیط را به حداقل برسانید.

دسته‌بندی ضایعات پلاستیکی از لحاظ ساختار مولکولی

  1. ترموپلاست‌ها: ۹۰ درصد ضایعات پلاستیکی را شامل می‌شوند و مهم‌ترین آن‌ها به موارد زیر تقسیم‌بندی می‌گردد
  • پلی‌اتیلن سنگین ۴۰٪
  • پلی‌اتیلن سبک ۲۷٪
  • پلی استایرن ۸٫۵٪
  • پلی‌پروپیلن ۴٪
  • پلی‌اتیلن ترفتالات ۶٫۵٪
  • پلی وینیل کلراید ۱۰٪

بازیافت در خواص این مواد تغییری ایجاد نمی‌کند و با اعمال گرما، سرما و نیرو شکل‌پذیر شده و می‌توان آن‌ها را نرم یا سخت کرد.

  1. ترموست‌ها: این مواد در طی فرآیند بازیافت یا شکل‌گیری، شکل‌پذیر نبوده و با اعمال حرارت و نیرو نمی‌توان آن‌ها را نرم نمود. بیشتر در صنعت برق و الکترونیک مانند ساخت کلیدها و پریزهای برق کاربرد دارند
  2. الاستومرها: این مواد حالت کشسانی دارند و پس از قطع نیروی وارد برای تغییر شکل، مجدد به حالت اولیه خود برمی‌گردند، ازجمله ضایعات این دسته می‌توان به ضایعات لاستیک طبیعی NR و لاستیک نیتریل NBR (ورق لاستیک نسوز) اشاره کرد.

دسته‌بندی ضایعات پلاستیک ازلحاظ کاربردی

  1. ضایعات پِت (pet)

pet مخفف پلی اتیلین ترفتالات است، یعنی جنس این نوع ضایعات از پلی اتیلین ترفتالات می‌باشد و جزء بی‌خطرترین ضایعات پلاستیکی به‌حساب می‌آیند که در ساخت انواع بطری‌های آشامیدنی ازجمله بطری‌های آب‌معدنی، روغن، نوشابه و دوغ و بطری‌های دهان‌شویه کاربرد دارند.

  1. ضایعات پلاستیکی پلی اتیلن سبک (LDPE)

LDPE مخفف پلی‌اتیلن سبک (چگالی پایین) است، این نوع ضایعات پلاستیکی کاملاً بی‌خطر هستند که از آن در تهیه کیسه‌های نایلونی استفاده می‌شود و به‌طور کامل بازیافت می‌شوند.

  1. ضایعات پلاستیکی پلی اتیلن سنگین (HDPE)

HDPE مخفف پلی‌اتیلن سنگین (چگالی بالا) است، این دسته هم جزء بی‌خطرترین ضایعات پلاستیکی شناخته می‌شوند که ازلحاظ رنگ کدر بوده و در ساخت ظروف مواد پاک‌کننده مانند مایع ظرف‌شویی، بطری شیر و ظروف زباله کاربرد دارند و برای بازیافت کاملاً مناسب هستند.

  1. ضایعات پلاستیک پلی پروپیلن (PP)

PP مخفف پلی‌پروپیلن است، این دسته در ساخت ظروف ماست، ظروف دهانه‌گشاد، بطری شامپو، پوشک بچه، نی‌های نوشیدنی کاربرد دارد.

  1. ضایعات پلاستیکی (pvc)

این ضایعات پلاستیکی به‌راحتی بازیافت نمی‌شوند و در ساخت بطری‌های روغن مایع و انواع لوله پلیکا کاربرد دارند و به دلیل آزادسازی مواد شیمیایی مضر نباید در معرض حرارت قرار بگیرند.

  1. ضایعات پلاستیک کریستال (PS)

این نوع ضایعات پلاستیکی از جنس (ps: پلی استایرن) و جزء بیشترین ضایعات پلاستیکی هستند که مورد بازیافت قرار می‌گیرند و ظروف یک‌بارمصرف، کارتن تخم‌مرغ و تخته برش گوشت را شامل می‌شوند.

  1. ضایعات پلاستیک پلی کربنات (PC)

ضایعاتی از جنس کیس کامپیوتر که بااینکه توصیه نمی‌شوند اما عموماً برای ساخت ظروف غذا به کار می‌روند.

موارد کاربردی ضایعات پلاستیک

  • تولید فوم عایق و عرشه‌های ساختمانی
  • ساخت بسته‌بندی مواد غذایی با استفاده از ضایعات پت
  • تولید روکش سیم
  • کاربرد به همراه آسفالت برای پوشش دهی سطح خیابان‌ها و جاده‌ها و …
  • تولید انواع چندسازه‌های چوب پلاستیک در صنعت ساختمانی به‌عنوان کف‌پوش، تزئینات داخلی ساختمان و …
  • تولید انواع چندسازه‌های چوب پلاستیک در صنعت خودرو به‌عنوان داشبورد، پنل و …
  • ساخت انواع عایق ازجمله عایق‌های صوتی، حرارتی و رطوبتی (ایزوگام)
  • ساخت انواع چمن‌های فوتبال، گلف و …
  • تولید صندلی‌های اداری
  • تهیه الیاف از بطری‌های دورریختنی و کاربرد آن در صنعت فرش
  • ایجاد مواردی مانند بطری‌های شامپو، قیف روغن، کاشی کف و مخروط ترافیکی

خرید و فروش ضایعات پلاستیک

پلاستیک ابزاری روزمره است که تقریباً در هر حوزه ارزشمند است. بااین‌حال، نیاز به مدیریت دارد، در غیر این صورت تهدیدی جدی برای محیط‌زیست محسوب می‌شود. درنتیجه روش‌های بی‌شماری برای مدیریت پلاستیک وجود دارد و ازجمله آن‌ها خریدوفروش ضایعات پلاستیکی جهت بازیافت است. در این راستا بهتر است ضایعات پلاستیکی به‌جای دور انداختن از دیگر زباله‌ها جدا و تفکیک گشته و به خریداران ضایعات پلاستیکی فروخته شود.

مواد پلاستیک احسان با چهل سال سابقه در زمینه فرآوری و خرید و فروش ضایعات پلاستیک آماده خدمت رسانی به صاحبان صنایع می باشد.

از طرف دیگر، خریداران ضایعات پلاستیکی باید از یک گروه باتجربه برخوردار باشند که با فرآیند تفکیک و کار با دستگاه آسیاب و گرانول ساز آشنایی داشته باشند.

درک تفاوت بین پلاستیک‌ها و شناخت انواع ضایعات پلاستیکی نیز به‌شدت واجد اهمیت است. ضایعات پلاستیکی از انواع متعددی برخوردارند که هر یک قیمت و ارزش خاص خود را دارد، به‌عنوان‌مثال، ضایعات پلاستیکی شفاف نسبت به انواع دیگر آن، از قیمت بالاتری برخوردارند.

تجارت (خریدوفروش) ضایعات پلاستیکی، شامل پردازش پلاستیک‌های استفاده‌شده جهت استفاده مجدد از آن‌ها می‌باشد. اگرچه این ‌یک تجارت سودآور است، اما هزینه‌ها و امکانات مقدم زیادی ازجمله محل کار، ماشین‌آلات و همچنین منابع انسانی را باید تأمین کند.

ضایعات پلاستیکی مطابق با شاخص پیچیدگی محصول(PCI) 445 مین محصول معامله‌شده و ۹۶۶ مین محصول پیچیده در جهان است. صادرکنندگان برتر ضایعات پلاستیکی به ترتیب ایالات‌متحده (۶۴۸ میلیون دلار)، ژاپن (۵۹۲ میلیون دلار)، هنگ‌کنگ (۵۰۵ میلیون دلار)، آلمان (۴۴۱ میلیون دلار) و بلژیک-لوکزامبورگ (۲۳۵ میلیون دلار) هستند.

واردکنندگان برتر نیز به ترتیب، چین (۲٫۵۸میلیون دلار)، هنگ‌کنگ (۵۸۷ میلیون دلار)، ایالات‌متحده (۲۲۹ میلیون دلار)، ویتنام (۱۸۴ میلیون دلار) و هلند (۱۷۳ میلیون دلار) هستند.